Sands Research a identificat un predictor al deciziei de cumpărare

On December 26, 2012

Sands Research a anunţat de curând că cel mai mare studiu la nivel naţional (USA POPAI Shopper Engagement Study) în ceea ce priveşte deciziile de cumpărare în supermarketuri a fost finalizat. Mai jos sunt doar câteva dintre concluziile interesante referitoare la neuro-“rezultatele” care deschid o nouă arie de cercetare a deciziilor consumatorului:

1. Cel mai important rezultat constă în faptul că Sands Research a identificat un predictor al deciziei de cumpărare, folosind EEG și eye-tracking sincronizat în timp. Articole plasate în coșul de cumpărături produce un răspuns emoţional pozitiv în creier. Acesta este un rezultat remarcabil, deoarece implică existenţa unui semnal / răspuns al creierului care poate prezice o achiziție.
2. Fixări ulterioare ale privirii asupra articolelor ce vor fi achiziţionate arată efectul intenției de cumpărare, însă diminuat. Acest lucru înseamnă că cea mai mare recompensă este resimţită la începutul procesului de descoperire.
a. Designerii de ambalaje trebuie să se gândească la produse de la distanță. Selectarea produsului și atributelor sale pozitive au loc de la o distanță de la care detaliile ambalajului sunt pierdute.
b. Acum este posibil să atașăm o magnitudine la acest efect. Valoarea pozitivă EVS (Emotional Valance Score al Sands Research) este mult mai mare decât ceea ce se vede în scenariile de testare. În plus, efectul de primă fixare a privirii este mai maire de două ori decât fixări ulterioare. Vizualizarea unui produs de la distanţă este de două mai eficientă decât de de aproape.
c. Evitați dezordinea vizuală.
3. Există, într-adevăr diferențe de gen. În general, oamenii sunt ușor mai pozitivi atunci când fac cumpărături. De notat este diferența substanțială între cele două sexe: femeile au avut un scor de 7.7, comparativ cu 2.2 pentru bărbați (femeile se bucură de cumpărături de aproape patru ori mai mult decat bărbaţii).
4. Una dintre cele mai interesante rezultate este abilitatea de a detecta răspunsul emoțional în magazine diferite. Magazinele pot acum fi clasificate și comparate cu un mediu “optim” de cumpărături.

De asemenea, studiul deschide o serie de întrebări noi, cum ar fi:
a. Răspunsul emoţional pentru un magain poate prezice comportamentul de cumpărare?
b. Care sunt factorii ce determină aceste răspunsuri diferentiale? Este aspectul, arhitectura, personalul, mirosul, caracteristicile sau populația?

Studiul The Shopper Engagement Study a identificat, de asemenea, la răspunsurile emoționale la diferite tipuri de cumpărători (Explorator, Stresat de timp, Planificator, Vânător de reduceri). Sands Research a colectat peste 5 terabytes de date EEG şi video şi împreună cu cercetătorii de la POPAI continuă să exploateze aceste date importante, așa că aștept cu nerăbdare următoarele rezultate.
Prin studiu, Sands Research oferă acum o măsură complet imparțială de ataşament și emoție în mediul real al magazinelor.
Pentru mai multe informații despre modul în care compania dvs. poate utiliza rezultatele celor de la Sands Research, contactaţi-i la Info@sandsresearch.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: