Beyonce şi serialul “Grey’s Anatomy”, catalizatori ai emoţiilor pozitive puternice în vizualizarea reclamelor

On November 14, 2012
Studiind activitatea cerebrală a utilizatorilor, Vevo (distribuitor digital de videoclipuri) a dovedit că publicitatea asociată cu videoclipurile muzicale are un impact mult mai puternic decât reclamele utilizate în televiziunile online și programele TV tradiționale.
Videoclipurile muzicale au un scor mult mai mare atunci când vine vorba de memorarea şi conectarea cu reclamele prezentate, decât televiziunile online sau cele tradiţionale, utilizatorii experimentând o conexiune emoţionala mult mai intensă atunci când vine vorba de videoclipuri muzicale. Acest fapt este confirmat de studiul Vevo Music Video vs. TV Neuroscience realizat în parteneriat cu Universal McCann.
Cercetarea a fost realizată de Neuro-Insight, o companie de cercetare de marketing, specializată în utilizarea tehnologiei neuroimagisticii pentru a măsura modul în care creierul răspunde la diverse forme de comunicare. Fiind prima dată cand Vevo a utilizat neuroimagistica într-un studiu, Stephanie Fried (Vice Preşedinte Vevo, Research Insights and Analytics) a menţionat pentru Fast Company: “Când intervievm oamenii în legătura cu videoclipurile muzicale, aceştia spuneau povești, zâmbeau, suspinau, râdeau sau reflectau. Acest tip de conexiune este imposibil de măsurat prin metode tradiționale. O întrebare dintr-un sondaj care cere consumatorului să spună cât de mult îi plac sau displac videoclipurile muzicale este prea superficială pentru a obține insighturile profunde pe care le căutăm.”
Folosind tomografia (o tehnologie pentru imagistica creierului), Neuro-Insight a sondat activitatea cerebrală a celor 100 de participanţi la studiu (locuitori ai Statelor Unite ale Americii, cu vârste cuprinse între 15 şi 35 ani, 50 femei şi 50 bărbaţi), iar datele înregistrate din zonele lor cerebrale au identificat ce anume le place / displace acestora, atenţia la detalii sau intensitatea emoţională în timp ce aceştia urmăreau videoclipuri muzicale ale artiştilor precum Beyonce, Skrillex, Nirvana și seriale precum Grey’s Anatomy, The Big Bang Theory şi New Girl, precum și publicitatea inserată în toate aceste programare menționate anterior.
Videoclipurile muzicale au obtinut un scor mai mare dacât televiziunea online şi televiziunea tradiţională, în termeni de intensitate emoţională. Totuşi, televiziunea online a obţinut cel mai mare scor în ceea ce priveşte captivarea utilizatorului.
Videoclipurile muzicale s-au clasat pe primul loc atunci când a venit vorba de memorabilitatea – stocarea și reamintirea informațiilor în creier – reclamelor inserate şi codificarea în memoria pe termen lung – un indicator cheie al succesului în cerctarea de neuromarketing, cere se dovedeşte a fi cel mai important factor de succes în marketing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: