Webinar SalesBrain: Seducerea creierului cu poveşti ce cresc vânzările

On May 4, 2012

Tim Keelan (CEO şi Fondator StoryQuest) a găzduit o prezentare online interesantă despre felul în care poveştile spuse clienţilor pot creşte vânzările şi excita creierul reptilian, unde Christophe Morin (CEO şi Co-fondator SalesBrain) a prezentat informaţii utile pentru orice persoană cu funcţie de conducere.Această sesiune de 30 minute (pe care o puteţi vizional mai jos) oferă date introductive despre neuromarketing şi sfaturi valoroase care pot fi folosite imediat pentru a îmbunătăţi radical stretegia de marketing şi de vânzări.Christophe Morin a petrecut mulţi ani în dezvoltarea conceptului de Neuromarketing – prin studierea efectelor a diverşi stimuli pe creierul consumatorilor şi utilizarea rezultatelor în afaceri. Modelul oferit de SalesBrain este foarte util, oferind o perspectivă a celor mai eficiente metode de a declanşa creierul reptilian sau luarea deciziilor consumatorilor (model bazat pe exemple de cercetare).

Voi evidenţia câteva informaţii oferite de Christophe Morin:

  • “Oamenii nu doresc mai multe informaţii. Ei sunt sătuli de informaţii. Ei vor încredere  încredere în tine, în obiectivele tale, în succesul tău, în povestea pe care o spui… Povestea este calea prin care creezi încredere.” (Anne Simmons)
  • În scopul de a seduce creierul, este nevoie de un mesaj care să fie foarte prietenos cu sistemul limbic, creierul de mijloc sau creierul reptilian, care împreună vor excita apoi restul zonelor din creier şi vor declanşa procesul de raţionalizare.
  • Poveştile sunt foarte plăcute de structurile cerebrale mai vechi, întrucât sunt ca povestile dovedesc faptul că vă trataţi clienţii ca pe prieteni. Astfel, ele declanşează încredere, satisfacţie şi o atenţie sporită.
  • La inceput, povestea ar trebui să sublinieze durerea resimţită de potenţialii consumatori, apoi provocările, întrucât astfel se declanşează o activitate mai mare în creier, decât dacă se începe cu aspectele pozitive ale poveştii. El recomandă să se utilizeze un număr limitat de beneficii pentru a evidenţia valoarea şi apoi uşurarea simţită prin utilizarea produsului sau serviciului, relativ la durerea iniţială.
  • Elementele vizuale pot spune o poveste prntr-o abordare mult mai puternică.
  • O poveste trebuie să fie servită împreună cu un cocktail emoţional!
  • Povestea trebuie să fie cât mai personală şi detaliată
  • Povestea unui client dovedeşte trecutul, iar cei şase stimuli (Neuromap) pot identifica impactul poveştii asupra creierului.

Christophe Morin a prezentat, de asemenea, cartea Neuromarketing: Understanding the Buy Buttons in Your Customer’s Brain (scrisă de Patrick Renvoise şi Christophe Morin) şi modelul dezvoltat de SalesBrain, Neuromap – primul model de neuromarketing din lume (puteţi citi mai multe despre model într-un articol anterior – unde puteţi identifica ce anume stimulează creierul reptilian).

Aveţi mai jos de înregistrarea acestui webinar:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: