Cercetări de Neuromarketing

On April 19, 2012

Oferim cercetări pilot de neuromarketing, şi în continuare vă prezentăm (pentru companiile interesate) serviciile oferite şi beneficiile unor astfel de studii.

În ultimul deceniu, cercetătorii au afirmat că majoritatea informaţiilor din jurul nostru ce sunt percepute şi interpretate prin simţuri, sunt procesate în subconştient, fără a permite conştientului accesul la acestea. Totuşi, procesul decizional şi comportamentul nostru este determinat de emoţii şi deci de subconştient, influenţându-ne atenţia şi reacţile.
Scopul specialiştilor în marketing este să comunice cu subconştientul consumatorilor şi cu latura lor emoţională, iar studiile pilot pe care le voi realiza vor măsura direct experienţele lor.

Servicii de Neuromarketing
Activitatea cerebrală şi mişcările muşchilor feţei subiecţilor participanţi la studiu sunt înregistrate cu ajutorul componentelor hardware şi software (bazat pe algoritmi de învăţare automată), în timp ce aceştia se află în faţa stimulului de marketing (imagine, audio, video). Reacţiile creierului şi mişcările muşchilor feţei sunt corelate cu materialul prezentat, iar designul studiilor variază în funcţie de complexitatea problemei de cercetare. Analiza implică urmărirea şabloanelor din activitatea cerebrală care corespund implicării emoţionale (abordare / respingere), focalizarea atenţiei şi probabilitatea de a-şi aminti materialul în timp.
Studiul vă va ajuta să înţelegeţi mai bine consumatorii care utilizează produsele şi serviciile pe care le oferiţi, iar rezultatele şi informaţile identificate vă vor ajuta în dezvoltarea sau îmbunătăţirea produselor şi serviciilor existente. În cadrul studiului voi putea testa campanii publicitare, pe targetul audienţei (testarea segmentelor ce manifestă anumite comportamente, sau fac parte dintr-o anumită arie a ciclului de viaţă în utilizarea produsului, nu neapărat în funcţie de datele demografice). Materialele testate pot fi pentru produse deja lansate, în dezvoltare sau prototipuri.
Pentru aceste studii pilot, voi analiza reclame TV, ambalaje, printuri publicitare, campanii de publicitate (materiale online, outdoor ale campaniei), etc., măsurând şi identificând şabloanele activităţii cerebrale produse de creier ca răspuns la stimuli externi sau interni, datele înregistrate fiind amplificate şi procesate în stări emoţionale şi reacţii ce pot fi reprezentate vizual  în timp real.

Beneficii
Un astfel de studiu vă va permite explorarea eficienţei mesajului transmis de brandul dumneavoastră înainte de a etapele costisitoare de implementare şi dezvolare, oferind feedback referitor la modul în care consumatorul percepe materialul.
Măsurând activitatea electrică a creierului subiecţilor participanţi la studiu utilizând tehnologii avansate de neuroimagistică non-invazivă, rezultatele studiului vor oferi specialiştilor în marketing, publicitate sau dezvoltare de produse informaţii cu privire la impactul produselor şi campaniilor asupra consumatorilor.
Înţelegerea comportamentului consumatorului permite diferenţierea produsului. Raportul va oferi explicaţii detaliate şi imaginile aferente acestora pentru a dezvălui aspectele cheie şi reacţiile subiecţilor. Analiza răspunsurilor monitorizate (semnalelor) în timpul studiului determină modul în care subiecţii reacţionează din punct de vedere emoţional în fiecare moment şi oferă insighturi valoroase, precum înţelegerea modului în care publicul ţintă este atras la nivel emoţional de designul produselor. Astfel, arătându-le diverse reclame TV, printuri publicitare, designuri de ambalaje, campanii transmise prin e-mail sau pagini web, studiul va măsura nivelele senzaţiilor de entuziasm (determinat fie de un stimul specific, fie fiind un indicator al unei stări emoţionale ce persistă), atenţie sau frustrare faţă de brand (pentru a determina elementele care pot devaloriza brandul), fără a cere subiecţilor să verbalizeze nimic. Pentru a integra produsul în memoria consumatorului, mesajul trebuie să amgajeze o interacţiune între cele două părţi. Studiul va determina de asemenea momentele de concentrare şi cele care necesită mai multe resurse mentale pentru procesare. Astfel, identificând un optim între nivelul de entuziasm, ataşament faţă de brand, atenţie şi frustrare (minimă), rezultatele pot oferi informaţii cu privire la impactul mesajului transmis, moment cu moment. Astfel de elemente permit identificarea modului optim de a transmite mesajul, şi astfel umanizează produsul, fidelizează clienţii, crează legături între brand şi consumator şi permite diferenţierea produsului.

Capacitatea unui material publicitar de a evoca un răspuns emoţional din partea consumatorului este unul dintre cele mai de preţ avantaje ale departamentului de creaţie. Ultimii ani au adus progrese uriaşe în studiul creierului, demnonstrând că emoţiile reprezintă fundaţia gândurilor şi acţiunilor pe care le întreprindem. Astfel, emoţiile sunt cele care coordonează răspunsul consumatorului şi au impact în acţiunile de marketing. Companii precum Yahoo, Google, Hyundai, Microsoft, Disney, Frito-Lay sau Heineken utilizează deja avantajele studiilor de neuromarketing pentru produsele, serviciile şi campaniile pe care le dezvoltă.

Neuromarketingul este o abordare inovatoare a cercetării pieţei, care utilizeaza tehnologia neuroimagistică pentru a descoperi preferinţele şi percepţiile consumatorului. Identificarea unor modalităţi mai precise şi mai eficiente de cercetare de marketing este o provocare fundamentală pentru fiecare firmă, întrucât de multe ori oamenii nu pot sau nu vor să exprime verbal gândurile lor reale, sentimentele, emoţiile, şi reacţiile în ceea ce priveşte un subiect. Imediat după vizualizarea unei reclame, aceştia nu stiu întotdeauna să explice ce simt sau să judece probabilitatea de a-si aminti reclama respectivă peste două săptămâni. O nouă modalitate de a aborda această direcţie şi de a trece peste dificultăţile prezentate este efectuarea cercetărilor de neuromarketing.

Dacă sunteţi interesaţi, click aici pentru a cere mai multe detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: