Cele mai adorate branduri în SUA – Un studiu de Neuromarketing

On March 14, 2012

Luna trecută, Buyology Inc. a lansat un comunicat de presă prin care anunţa care au fost cele mai adorate branduri în SUA în 2012. Acesta este al doilea raport anual de acest fel (marcă înregistrată) ce utilizează tehnici specifice neuromarketingului. Astfel, Buyology (lider strategic global de neuro-insighturi) în colaborare cu uSamp (lider în furnizarea de public ţintă şi tehnologii SaaS pentru business intelligence) au realizat singurul raport de tip cantitativ şi măsura relaţiile consumatorului cu brandurile, utilizând instrumente cantitative riguroase pentru a măsura cele mai profunde şi subconştiente legături dintre oameni şi brandurile pe care le folosesc.

Astfel, atât bărbaţii cât şi femeile au evaluat Southwest Airlines, Google şi Dove ca fiind printre primele 10 branduri preferate. Totuşi, femeile au preferat şi branduri precum Hallmark, Kohl’s, Lexus, Target, Neutrogena şi Crest, iar bărbatii, pe de altă parte, au fost cel mai atraşi de branduri precum Cadillac, BMW, Apple, Sharp şi GE. Raportul a fost realizat pe baza tehnologiei brevetate de Buyology şi a testat peste 220 de branduri din 10 industrii diferite, pe un eşantion de 4.000 de oameni, reprezentativ pentru populaţia SUA.

Cele mai adorate branduri în SUA în 2012, conform BUYOLOGY INC / uSAMP

Bărbaţi

Femei

Southwest Airlines

1

Southwest Airlines

Cadillac

2

Google

BMW

3

Hallmark

Dove

4

Dove

Bed Bath & Beyond

5

Jetblue

Apple

6

Kohl’s

Google

7

Lexus

Sharp

8

Target

GE

9

Neutrogena

Macy’s

10

Crest

Topul celor mai adorate branduri în 2012, clasificate pe industrii (documentul original poate fi consultat aici)

Bărbaţi (Index Semnal) Femei (Index Semnal)
1 Companii aeriene

1

Southwest Airlines

100

Southwest Airlines

100

2

American Airlines

39

JetBlue

58

3

United Airlines

31

British Airways

46

2 Automobile

1

Cadillac

100

Lexus

100

2

BMW

88

Mercedes Benz

89

3

Porsche

58

BMW

81

3 Bunuri de consum

1

Dove

100

Dove

100

2

Febreeze

62

Neutrogena

73

3

J&J

56

Crest

70

4 Electronice

1

Sharp

100

Sony

100

2

GE

97

Philips

75

3

Canon

82

Canon

70

5 Produse financiare

1

Visa

100

Visa

100

2

AmEx

79

AmEx

89

3

Mastercard

70

Mastercard

70

6 Produse alimentare şi băuturi

1

Coke

100

Healthy Choice

100

2

Healthy Choice

91

Hershey’s

63

3

Pepsi

88

Coke

61

7 Internet

1

Google

100

Google

100

2

Amazon

74

Amazon

55

3

Yahoo!

50

Yahoo!

43

8 Restaurante

1

McDonald’s

100

Wendys

100

2

Wendys

81

Subway

89

3

Burger King

78

McDonald’s

71

9 Retail

1

Bed Bath Beyond

100

Hallmark

100

2

Macy*s

79

Kohls

79

3

Hallmark

70

Target

73

10 Tehnologii / Telecomunicaţii / Sisteme de Operare

1

Apple

100

Nokia

100

2

Microsoft

77

Apple

83

3

IBM

68

HP

78

Gary Singer, Partener Fondator şi CEO la Buyology Inc,. a declarat că “Instrumentele utilizate de Buyology oferă o măsurare analitică şi riguroasă a acestor conexiuni profunde, anterior de nemăsurat, pentru a oferi o perspectivă unică asupra brandurilor şi un ghid prin care îşi pot consolida relaţiile lor. Clasamentul brandurilor din acest an demonstrează că este esenţial pentru companii să investească în crearea de relaţii diferenţiate mai profunde cu consumatorii lor. Aceste relaţii sunt cele care oferă contextul care fie amplifică, fie diminuează tot ceea ce face brandul pentru a crea legături cu clienţii săi.”

Putem compara schimbările în preferinţe de la un an la altul, dacă urmărim tabelul urmator. Ar fi interesant de investigat ce schimbări au avut loc în aceste companii în decursul ultimului an.

Cele mai adorate branduri în SUA în 2011, conform BUYOLOGY INC / uSAMP

Bărbaţi

Femei

Johnson & Johnson

1

Crest

Sony

2

BMW

Kleenex

3

National Geographic

National Geographic

4

Panasonic

MasterCard

5

Hyundai

Google

6

Kleenex

Amazon

7

Coca-Cola

Visa

8

Microsoft

General Electric

9

Tide

Toshiba

10

Lexus

Crest

11

Apple

Microsoft

12

Bed Bath & Beyond

Disney

13

Ford

Target

14

Animal Planet

Tropicana

15

Hitachi

BMW

16

Mercedes-Benz

Febreze

17

FedEx

Ford

18

Procter & Gamble

Olay

19

Hallmark

Chase

20

Geico

Metodologia utilizată
Neurotypes™ (legături subconştiente), marcă înregistrată Buyology Inc., determină cantitativ care dintre cele şaisprezece relaţii (prezentate mai jos) fac parte din relaţia dintre consumator şi brand pentru un public ţintă dat, dar şi puterea relativă a relaţiei faţă de concurenţi şi de alte branduri. Fiecare din cele patru Neurotipuri primare reprezintă un profil unic, bazat pe relaţii, atât pe cercetare globală, cât şi pe o examinare aprofundată a literaturii de specialitate pluri-disciplinare. De asemenea, conform Buyology există încă 4 Neurotipuri secundare într-o relaţie consumator-brand care duce la şaisprezece Neurotipuri distincte, prezentate în tabelul de mai jos (care conţine şi mărci care ilustrează cele 16 Neurotipuri). Ganditi-va ca un dulap de şaisprezece sertar. Marci Beacon sunt populate de pe diagramă pentru a ilustra un brand cheie în fiecare Neurotype. 240 de branduri din SUA au fost clasificate până în prezent şi branduri emblematice pentru fiecare profil sunt identificate în tabel.

Neurotypes™ – Relaţiile dintre branduri

 

Veneraţie (Awe)

Superioritate (Superiority)

Armonie (Harmony)

Explorare (Exploration)

Veneraţie (Awe)

National Geographic

Pixar

Lexus

Wii

Cartier

BMW

Blackberry

Superioritate (Superiority)

Sony

IBM

Microsoft

Home Depot

Apple

Taco Bell

Google

Amazon

Armonie (Harmony)

Hewlett Packard

DreamWorks

Crest

Coca-Cola

J&J

Hallmark

Target

Disney

Explorare (Exploration)

American Express

Pepsi

Visa

FedEx

Wal-Mart

Facebook

GE

Toyota

Odată calibrat, un specialist în marketing poate utiliza Neurotypes pentru a evalua impactul activităţilor de marketing actuale, pentru a determina ce activităţi ar fi mai eficiente în viitor şi pentru a obţine perspective cu privire la modalităţile de a consolida relaţiile consumator-brand prin cei 6 P (produs, ambalaj, distribuţie, preţ, promovare şi poziţionare).
Orice date existente (atitudini, utilizare, consumul de media, etc.) care sunt utilizate de brand pot fi reclasificate de Neurotype. Buyology lucrează cu cele mai extinse baze de date din lume pentru a popula propria lor bază de date Neurotype cu insighturi globale; odată ce o companie ştie că propriul său Neurotype pentru un anumit brand, aceasta va avea acces instantaneu la o multitudine de materiale de ghidare pentru comportamentul şi de performanţa lor.

Despre BUYOLOGY
Buyology este un lider global în neuro-insighturi, o firmă care măsoară în mod riguros cele 85% din procesele decizionale ale oamenilor care conduc la preferinţele acestora pentru branduri din întreaga lume. Folosind progresele din ştiinţele medicale, neurologice şi sociale, Buyology a dezvoltat instrumente validate statistic, pentru eşantioane de dimensiuni mari, pentru a măsura cantitativ şi pentru a oferi o cât mai profundă înţelegere a răspunsurilor consumatorilor la produse noi, la inovare, poziţionare, branding, publicitate, conţinut digital, ambalaje şi experiences. Buyology a fost lansată în 2009, imediat după lansarea cărtii lui Martin Lindstrom, Buyology: Adevăruri şi minciuni despre motivele pentru care cumpărăm (bestseller al New York Times). Buyology a realizat studii pentru lideri la nivel mondial în produsele de consum, servicii financiare, mass-media, produse farmaceutice şi tehnologie şi este recunoscută pe plan internaţional ca un lider al insighturilor de marketing şi al eficienţei. Compania Buyology publică anual Cele mai adorate branduri în America şi a fost citată în Wall Street Journal, Fast Company şi New York Times, printre altele. În 2011, Buyology a fost prezentă în topul Forbes al celor mai promiţătoare 100 de companii din America.

Despre uSamp
uSamp, este un furnizor important de tehnologie şi de respondenţi pentru sondaje utilizate pentru a obţine insighturi pentru mediul de afaceri. uSamp împreună cu platforma SaaS transformă modul în care companiile obţin informaţii pentru a lua decizii mai bune, mai rapide cu privire la produsele şi serviciile lor prin panelul lor de 6.5 milioane de respondenţi din întreaga lume. uSamp s-a clasat pe locul 11 în lista Forbes din 2011 a celor mai promiţătoare companii din America.

Sunt foarte curioasă, care ar fi clasamentul celor mai adorate branduri în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: