Conectează-te! Sărbătoreşte “Săptămâna Creierului” 12-18 martie 2012 (Brain Awareness Week)
Săptămâna Creierului este organizată anual în întreaga lume, la iniţiativa The Dana Foundation pentru cercetarea creierului, în parteneriat cu organizaţii şi instituţii din peste 82 de ţări. Tema “Săptămânii Creierului” din acest an este “Impactul neuroştiinţelor într-o societate bazată pe cunoaştere: modalităţi de prevenire şi adaptare în bolile neurodegenerative cerebrale”. Evenimentele din acest an vor avea loc în Botoşani, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Giurgiu, Ploieşti.
Acesta este al 9-lea an consecutiv când Societatea Naţională de Neuroştiinţe din România organizează în parteneriat cu SOMS “Săptămâna cunoaşterii creierului 2012” (Brain Awareness Week 2012), eveniment desfăşurat concomitent în numeroase ţări de pe glob! Organizatorii ne invită să participăm la acest eveniment ce va avea loc în clădirea Facultății de Medicină, UMF ”Carol Davila” București.
Evenimente principale:
1) Sesiunea de comunicări științifice cu premii (vineri 16 martie 2012; 17:00-20:00; Amfiteatrul Mare)
Tema:”Educational shifts modeling brain and mind” /”Rolul educaţiei în modelarea creierului şi a minții”
Coordonator: Prof. Dr. Leon Zagrean (UMF “Carol Davila”)
Studenţii de la diverse universităţi din Bucureşti (Medicină, Psihologie, Biologie, Sociologie, Politehnică, Informatică etc.) sunt încurajaţi să trimită până sâmbătă, 10 martie 2012, ora 22:00 (GMT+2) un rezumat ştiinţific (max 400 cuvinte) folosind formularul de mai jos. Lucrarea prezentată în format Power Point va face referire la influenţa diferitelor forme de educaţie asupra creierului, minții si capacităţii de adaptare a omului (ex: inteligenţa emoţională – educarea prin socializare, educarea prin stiinţă, legatura dintre artă, creier şi comportament, etc) şi va avea 10 minute ca sa convingă auditoriul.Rezumatele pot fi compuse din idei personale, din literatura ştiinţifică sau din alte informaţii de pe Internet și se va lua în considerare creativitatea lor.
Cele mai bune 10 rezumate vor fi selectate (până duminica, 11 martie 2012) pentru a fi susţinute ca prezentări orale de 10 minute în timpul evenimentul principal BAW. Sunt acceptate prezentări atât în limba română, cât și în engleză, cu precizarea că limba aleasă nu va influența evaluarea lor.
Un grup larg de experţi invitaţi de la nivel local şi internaţional, inclusiv neurologi, medici şi psihologi vor participa la o dezbatere finală şi cele mai bune trei prezentări vor fi premiate.
Termen limită trimitere rezumat: sâmbăta, 10 martie 2012, ora 22:00 (GMT +2)
Anunțarea rezumatelor care intră în competiţie: duminică, 11 martie 2012, ora 12:00
2) Deschiderea oficială Brain Awareness Week 2012 (luni, 12 martie 2012; 16:00-19:00; Amfiteatrul Mare)
Invitaţi: Prof. Dr. Leon Zagrean, Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru, Dr. Bogdan Ovidiu Popescu
Evenimente satelite:
1) Workshop EEG (marţi, 13 martie 2012, 17:00-19:00, Amfiteatrul Mic SUUB)
1. EEG – noţiuni de bază pentru interpretarea EEG
2. Deschidere în medicina bazată pe ştiinţa complexitatii. Aplicaţii. Stimulare craniană real time. Prof. Florin Munteanu
2) Zi deschisă Centrul de Excelenta in Neuroştiinţe (miercuri, 14 martie 2012)
Coordonatori: Dr. Ana-Maria Zăgrean, Prof. Leon Zăgrean
Studenţii vor fi ghidaţi în Centrul de Excelenţă în Neuroştiinţe, UMF Carol Davila.
Prezentări ale coordonatorilor laboratoarelor de neuroştiinte (laboratoarele de electofiziologie, de culturi celulare, de studiu al comportamentului).
3) Sesiunea SOMS de prezentări ştiinţifice ale studenţilor (joi 15 martie 2012, 17:00-19:00, Amfiteatrul Mic SUUB)
Prezentări originale ale studenţilor cu activitate de cercetare în domenii precum neurologie, neuroştiinte, psihiatrie, neurobiologie.
Prezentarea Bibliotecii UMF: resurse și baze de date – Monica Mocanu
Moderator științific: Prof. Leon Zagrean
La acest eveniment, intrarea este LIBERĂ!
Mai multe detalii pe pagina Grupului Studenţilor Medicinişti cu Activitate Ştiinţifică