Forumul Mondial de Neuromarketing 2012

On January 9, 2012
Aştept cu nerăbdare să particip la Neuromarketing World Forum 2012, primul eveniment organizat de Neuromarketing Science & Business Association (NMSBA), o asociaţie profesională la nivel mondial pentru cei interesaţi de neuromarketing. Conferinţa va avea loc pe 2 şi 3 februarie, la NEMO Science Center din Amsterdam, Olanda. Scopul conferinţei este de a aduce împreună cercetători de top din neuroştiinţe şi liderii marilor companii de neuromarketing din lume pentru a discuta despre principalele provocări şi oportunităţi ale folosirii instrumentelor de neuromarketing pentru a spori şi adauge valoare cercetării de marketing.
Creierul ne influenţează deciziile de cumpărare. După folosirea tehnicilor neuroimagistice, cum ar fi EEG (electroencefalografia) sau RMN (imagistica prin rezonanţă magnetică), în timp ce subiecţii experimentau diverşi stimuli de marketing, cercetatorii au ajuns la concluzia sondajele sau interviurile nu relevă intenţiile lor reale ale consumatorilor. Acest lucru are un impact semnificativ asupra activităţilor de marketing şi comunicare.
Evenimentul se concentrează în întregime pe domeniul în curs de dezvoltare a cercetării neuroştiinţifice, insight-urile consumatorilor şi punerea în aplicare a rezultatelor în cadrul afacerilor. Programul include prezentări despre măsurarea angajamentului consumatorului, disponibilitatea de plată şi predicţia preţurilor produselor, detalii cu privire la înregistrarea activităţii cerebrale într-un sumermarket, luarea decizilor de consum, prin aplicarea a diferite instrumente de neuroimagistică, dezvoltare de produse pe ţinte vizate, îmbogăţirea feedback-ului consumatorului, discuţii pe tema viitorului domeniului, cum se poate comercializa cercetarea de neuromarketing, etica în neuromarketing. De asemenea, sunt incluse sesiuni despre educaţia în neuromarketing şi un atelier de lucru (demo) cu dispozitive şi tehnici neuroimagistice.

În cadrul unei sesiuni ce se va focusa pe introducerea educaţiei în domeniul neuromarketing-ului, voi prezenta stadiul actual al domeniului în mediul academic din România pentru a identifica paşii ce trebuie urmaţi pentru a dezvolta neuromarketing-ul în universităţile din ţară.

Vor participa figuri cunoscute în cercetarea din domeniul neuromarketing-ului, printre care:

Organizatorii invită pentru participare directori de marketing, cercetători de marketing / (neuro)marketing, neurologii, directori de mass-media şi desigur, oricine manifestă un interes profesional în neuromarketing. Vă puteţi înregistra aici.

Taxa de participare pentru Neuromarketing World Forum variază între 765€ şi 1,305€ pentru membri NMSBA şi între 850€ şi 1,450€ pentru non-membri (taxa cu valoare adăugată nu este inclusă). Taxa include participarea la eveniment, cafea la primire dimineaţa, 4 pause de cafea, 2 prânzuri, o cină şi băutură. Taxa nu include transportul până la Amsterdam, cazarea şi transportul în oraş.

Programul Forumului Mondial de Neuromarketing 2012 conţine şi evenimente sociale: plimbare cu barca prin canalele faimoase ale Amsterdamului, cină la Legend The Grand şi vizitarea expoziţiei “Journey through the Mind” (la NEMO Science Center).

La întoarcerea de la Amsterdam, voi prezenta aici experienţa participării la Forumul Mondial de Neuromarketing.

5 Responses to “Forumul Mondial de Neuromarketing 2012”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: